dinsdag 16 augustus 2011

De Merel

De huismerel heeft de rijpe druiven gevonden en pikt één voor één de blauwe bessen mee. Ongegeneerd is hij. In het voorjaar zagen we hem regelmatig komen aanvliegen om te kijken of er nog wat te eten viel rond de vijver. Hij viste een korst brood uit het water of at het bolletjesvoer voor de goudvissen.
Merels ruimen op.

Vandaag voor het eerst na het verlof weer geholpen in het vervoersbedrijfje van S. Zeven grote dozen ringmappen leveren in het administratieve hoofdkwartier van Roche in Anderlecht.
Ieder bedrijf van ietwat omvang wordt tegenwoordig bewaakt door veiligheidsagenten. Keurig in het uniform zat een wat oudere man achter een groot bureel op de receptie. Blijkbaar was hij ook telefonist en beheerder van de goederen van het magazijn. Meervoudige taken voor uitgerangeerde mensen. De stress stond op zijn aangezicht te lezen.
De E 40 was eens te meer een ramp. File van Drongen tot Aalter. Sluipweg genomen in Nevele.

Vanavond zijn we uitgenodigd in een Chinees wokrestaurant in Beernem. Viering van de 27 zomers van M.
Dat hij lang moge leven !

Het wokrestaurant is de hoorn des overvloeds. Alle lekkers ligt op grote toonbanken uitgestald. Voor de all in prijs mag je zoveel eten als je kan, denkend aan die andere hoorn in Somalië en de vluchtelingenkampen...
Wat zou er gebeuren als je hier honderd echt hongerigen zou binnen laten ?
Zou er nog iets over blijven voor de huismerel of ruimen de uitgemergelde zwartjes alles op ?
De zwarte merel...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten