dinsdag 23 augustus 2011

Twee traantjes

Gisterenavond nog late oproep om een dringende zending naar Paal te brengen om er paal en perk te stellen aan een dreigend tekort.
Geen probleem, graag gedaan, vooral in het gezelschap van drie opmerkelijke dames. B, gehuld in zachte patchouli geur, rood-wit wijd uitvallend bolletjeskleed en goed humeur, Klara op de radio en op de hoek van de voorruit mijn high tech vrouwenstem, polyglot op aanvraag, geest- uit- de- fles reisgezellin, hulp bij veel splitsingen, richtinggeefster aan de man in nood.
Heel druk op de N49, enkele cowboys die in veel te dure wagens en veel te snel (time is money) van Knokke naar Antwerpen rijden.
Tijdens het nieuwsbericht van 18 uur op Klara kraait krijgsheer Crembo,  triomfantelijk  uitvoerder van Gods werk op aarde, wraakengel van de demokratie, notoir vazal van de amerikaanse imperialisten. Sinds de start van de militaire operaties in LibiĆ« in maart hebben de Belgische F-16's er al 365 bommen gegooid, zegt de  tellende bolleboos. Op de prikklok in zijn universeel kantoor hebben de piloten 1880 vlieguren laten registreren. Muammar Kadhafi staat op het punt te vallen en het aandeel van onze Aalterse atleet hierin valt  niet te onderschatten. 
Is zijn heilige taak daarmee afgerond ?
Ten dele zegt Cremke, ten dele, en hij hoopt, zegt hij, nog een rol te kunnen spelen in het post- Kadhafi tijdperk.
Wat een held.
De interventie heeft 25 miljoen euro gekost. Peanuts voor deze monky.

Nationale Frank voorspelt en waarschuwt voor hevig onweer in de Kempen en in Limburg, ons reisdoel. We zien wel.

Het wegenbulletin is opvallend lang. Overal worden files aangekondigd.
Stilstaand verkeer op de ring van Antwerpen, wachttijd minstens een half uur. (Ik ontwijk het, ondanks het protest van de GPS dame, door de Waaslandtunnel te nemen en dwars door de stad via Kipdorp, de Carnotstraat en de Turnhoutse steenweg naar de oprit Borgerhout te rijden. Geklaard in een kwartier.)
Werken in Wommelgem, file , niets aan te doen
Werken in Ranst, file , niets aan te doen.
Wel veel tijd om wat bij te praten over de voorbije dagen. B deed drie opeenvolgende nachtdiensten en dan zien we elkaar minder dan anders. Ik doe Haar het relaas van mijn zondagnamiddag uitstap naar W waar de plaatselijke voetbalclub het grote Club Brugge ontving. In de marge van de wedstrijd ontmoet ik een oude bekende, ex voetblaller, broer van de aanvoerder van Zulte -Waregem ( Wat een naam!. Zoiets als Parijs- Roubaix, Milaan - San Remo, allemaal mooi..., maar Zulte-Waregem !!! Het vloekt, het bekt niet goed, de kleuren op de truitjes passen niet. Dat vindt ook de (halfblinde) harde supporterkern en ze ontvouwen een tifo waarop staat : "Wij zijn den Essevee".) Oorverdovend geknal van vuurwerk bij klaarlichte dag tijdens de intrede der gladiatoren. De stadionspeaker raakt over zijn toeren en schreeuwt de namen van de geselecteerde spelers door de luidsprekers. We zitten te dicht bij de geluidsbron. Ik moet mijn oren dichtduwen.
De wedstrijd is niet hartverwarmend, de teams nemen elk een helft voor hun rekening en delen logisch de punten.
Achteraf word ik samen met H harteliijk ontvangen door onze vriendin, toneeldiva C. Ook F ( vrouw van H, en lieve vriendin van mij ) vervoegt ons wanneer we samen naar het Chinees restaurant trekken. Plaats is er genoeg, we bevolken als enigen het eethuis. Vriendelijke ontvangst, lekkere en overvloedige rijsttafel voor 4 en een prettige sfeer aan tafel. Aanrader.
Vrolijk pratend zijn we ondertussen toch op tijd bij ons reisdoel. De magazijnier ontvangst onze zending: 4000 kortingsbonnen die nog deze nacht moeten worden ingevoerd in een regionale editie van een reklameblad.
Tijd genoeg nu, we proberen altijd het aangename aan het nuttige te paren en we zoeken in het rustige Tessenderlo een brasserie waar we ons avondmaal nemen. B eet ribbetjes ("goed gekruid ", zegt Ze) , ik neem een spaghetti Bolognese ( "heel gewoon", hoor ik me zeggen, " wat zurige saus uit het bokaaltje").
De weg terug loopt lange tijd naast het Alberkanaal.
   -Vraag:  "Waar loopt het Albertkanaal?"
   - Antwoord :  "In Paola's broek". 
 Vieze oude mop.
De avond is gevallen. Het is rustig op de pas vernieuwde stroken van de  E313.
Zij in de armen van Morpheus.
Honderd per uur toegelaten in de Kennedytunnel.
Klara speelt Continuo en, na 23 uur, jazz.
De high tech dame is overgeschakeld op nachtkleur.
We komen thuis. Er staat 295 km op de teller.
Dan maakt Zij voor mij een heerlijke kop chocolademelk met twee traantjes Cognac.

" Om lekker te slapen", zingt Ze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten